Начин на приготвяне
Лукът се почиства и измива много добре. Нарязва се на средно.
Морковите се обелват и измиват много добре. Нарязват се на едро.
Лукът и морковите се слагат в тенджера с 1/2 л вода и половината от олиото. Задушават се под капак за 20 мин.
Тиквичките се измиват и почистват много добре.
Нарязват се на средно. Не се белят.
Прибавят се към задушения лук и моркови.
Прибавя се 1 л топла вода.
Задушава се зеленият фасул яхния още 10 мин.
След това се прибавя изцеденият грах и зелен фасул. Разбърква се много добре.
Задушава се още 10 мин.
В останалото олио се разбърква брашното и червеният пипер.
Запържва се за 5 мин, след което се прибавя към зеленчуците в постната яхния.
Разбърква се много добре.
Прибавя се сол и измитият и нарязан на ситно магданоз.
Вари се шарена яхния със зелен фасул още 10 мин.