Начин на приготвяне
Сипваме картофите в голяма купа и обилно ги изплакваме с вода. След това сипваме содата върху тях, раздрусваме многократно и отново ги изплакваме хубаво с вода.
Отцеждаме напълно картофите и добавяме солта и олиото. Разбъркваме ги и половината от тях сипваме в кошницата на уреда.
Пускаме уреда на програма за карофи и печем около 20 минути, като от време на време изваждаме кошницата и раздрусваме.
Сипваме готовите задушени картофи в дълбока чиния и поръсваме с наситнени копър и чесън. Разбъркваме и захлупваме с чиния.
Така приготвяме и останалото количество картофи.
Оставяме готовите пресни картофки, захлупени с чинията до момента на сервиране.
Нашите пресни картофки в еър фрайър са готови.
Коментари