Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Задушени картофи»Пресни картофки в еър фрайър

Пресни картофки в еър фрайър

Пресни картофки в еър фрайър
Снимка: Ася *the Bee
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"За гарнитура или като основно - вие избирате. Важното е да ги има в чинията"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг пресни
  • сода - 1 ч.л.
  • олио - 2 ч.л.
  • сол - 2 - 3 щипки
  • копър - 1/4 връзка
  • пресен чесън - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме картофите в голяма купа и обилно ги изплакваме с вода. След това сипваме содата върху тях, раздрусваме многократно и отново ги изплакваме хубаво с вода.

Отцеждаме напълно картофите и добавяме солта и олиото. Разбъркваме ги и половината от тях сипваме в кошницата на уреда.

Пускаме уреда на програма за карофи и печем около 20 минути, като от време на време изваждаме кошницата и раздрусваме.

Сипваме готовите задушени картофи в дълбока чиния и поръсваме с наситнени копър и чесън. Разбъркваме и захлупваме с чиния.

Така приготвяме и останалото количество картофи.

Оставяме готовите пресни картофки, захлупени с чинията до момента на сервиране.

Нашите пресни картофки в еър фрайър са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Привет, защо се слага сода?
02.10.2023 13:39
1