Начин на приготвяне
Разбъркайте маргарина или маслото с миксер, добавете захарта, ваниловата захар и продължете да бъркате.
Смесете какаото, брашното и бакпулвера поотделно и пресейте през сито.
Към разбитата маслена смес добавете яйцата и разбийте с миксер. Смесете половината от сухата смес - брашно, какао и бакпулвер, налейте млякото и леко разбийте с миксер. След това добавете останалата смес от сухата сместа, добавете сол и разбийте с миксер.
Изсипете сместа в намаслена и набрашнена форма за печене със среден размер и печете лесния шоколадов сладкиш в добре загрята фурна на 180 °C за 30 минути. Оставете да се охлади.
За глазурата:
Начупете шоколада за готвене на кубчета и сложете тенджерка, добавете маргарина и разтопете на пара. Изсипете глазурата върху охладения ретро сладкиш.
Оставете шоколадовата глазура да се охлади и стегне.
Нарежете шоколадовия сладкиш на кубчета или парчета с желания размер.
Опитайте и се насладете!