Начин на приготвяне
Приготвя се крем, като се сипва прясното мляко и захарта в касерола и на котлона се загрява.
Жълтъците се разбъркват с брашното и 3-4 с. л. прясно мляко на кашичка. Сипват се в горещото мляко и бъркаме с телена бъркалка докато се сгъсти на умерен огън, за да не загори.
Снема се от котлона и сипваме крема в пош с накрайник и оставяме да се охлади. Разбиват се яйцата със захарта с миксер, добавяме олиото, ванилията, какао и накрая брашното с бакпулвера.
Разбърква се добре и сипваме в тава върху хартия за печене с диаметър 25-26 см. С поша се оформя спирала от половината крем, като се започне от средата към края на тестото.
Печем за 3-4 минути в загрята фурна 180 градуса докато се надигне и тавата се изважда. Повтаряме спиралата с останалия крем и се пече до готовност. По желание може да се поръси с малко пудра захар, но и така си е вкусно.
Съвет: Не бързайте да режете като мен топъл сладкишът, крема не е стегнал. Хапва се охладен с чаша кафе за разкош! Рецептата е на Люси Евтимова, благодарности за вкусния и ефектен сладкиш.
Коментари
Поздрав! Марчето