Моят сладкиш с пъпеш

Моят сладкиш с пъпеш
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 11
09/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Това не е вече твоят сладкиш с пъпеш, а нашият сладкиш с пъпеш"

Необходими Продукти

  • пъпеш - 1/2 бр. /около 250 г/
  • брашно - 3 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 к.ч.
  • яйца - 5 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъпешът се почиства от семките, обелва се, реже се на кубчета и се пасира.

Яйцата се разбиват заедно със захарта на крем.

След това се прибавят бакпулверът, ванилията, олиото, млякото и пюрето от пъпеш. Отново се разбърква.

При непрекъснато бъркане се добавят трите чаши брашно.

Готовата смес се изсипва в предварително подготвена форма за торта с диаметър 26 см, в която е сложена хартия за печене и е намазана с олио и брашно.

Сладкишът с пъпеш се пече в предварително загрята на 180 °C между 50 минути и час, това зависи от фурната ви.

След като е готов, моят сладкиш с пъпеш се поръсва с пудра захар и се поднася.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: