Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Сръбски банички с картофи

Сръбски банички с картофи

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сръбски банички с картофи
Снимка: Lenka
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
165 мин.
Порции
3
"Вкусни питки с картофи от Балканите - трудно ще им устоите ="

Необходими Продукти

  • хладка вода - 350 мл
  • олио - 6 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • брашно - 700 г
  • картофи - 3 бр.
  • лук - 1 бр.
  • пипер - по желание
  • сол - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете брашното в купа, след това добавете солта към него и леко добавете водата. Разбърквайте през цялото време.

Когато сте добавили цялата вода, започнете да месите тестото на ръка.

Разделете тестото на 3 равни топки. Аз лично направих 3 различни вида пай от това количество тесто, така че просто умножете пълнежа по три или можете да направите различни.

Извадете топката от хладилника, разстелете я върху набрашнена повърхност и я намажете с масло. Разтегнете го, за да бъде с размерите на по-голяма чиния.

Разточете тестото от средата до върховете. Откъснете блатовете и намажете тестото с масло. Тестото трябва да се разтегне, за да бъде прозрачно.

Обелете картофите, настържете ги и им изцедете сока. Можете да го нарежете и на малки кубчета, аз лично го предпочитам, когато е настърган, защото по-добре седи с кората.

Обелете лука, нарежете го на ситно, след което го сложете в дълбок тиган, за да се задуши. Когато лукът омекне, добавете настърганите картофи и оставете да къкри още няколко минути. Накрая добавете сол и черен пипер и разбъркайте.

Разстелете пълнежа върху тестото, след което го навийте на руло. Нарежете рулото на малки питки и го завъртете като охлюв домашните банички.

Поставете в тава с хартия за печене и печете сръбските банички с картофи на 200°C за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: