Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Постни сръбски банички с вишни

Постни сръбски банички с вишни

VecaVeca
Мастър Шеф
296632k314
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Постни сръбски банички с вишни
Снимка: Veca
1 / 8
14/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Засладете си в дните на пости с тези много вкусни плодови банички"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 250 г
  • За пълнежа
  • захар - 200 г
  • грис - 150 г пшеничен
  • бакпулвер - 1/2 пак. (5 г)
  • олио - 150 мл
  • минерална вода - 200 мл газирана
  • За пълнежа
  • вишни - 300 гр.
  • За поръсване
  • пудра захар - на око
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чиния сипете захарта, добавете гриса. бакпулвера и смесете. Добавете и газираната вода, олиото и разбъркайте отново.

Корите нарежете на четири ленти.

Напълнете по 2 лентички в следния ред: кора-пълнеж-кора-пълнеж и отгоре вишни. Сгъвате, така че да се получат триъгълници.

Повтаряте стъпките, докато не свършат продуктите.

Сладките банички подредете върху наложена с хартия за печене метална тавичка. Всяка баничка намажете със сместа, с която сте мазали корите.

Печете в добре загрята на 180 °C фурна 25 минути.

Готовите банички извадете от фурната, покрийте с чиста кърпа и оставете настрани да се охладят.

Постните банички с вишни, поръсете с пудра захар, сервирайте и почерпете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: