Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Сръбски банички с месо

Сръбски банички с месо

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сръбски банички с месо
Снимка: Lenka
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
3
"Съвършени малки домашни питки с месце за гладници. Всички вкъщи ще полудят по тези пухкавелки"

Необходими Продукти

  • вода - 170 мл хладка
  • масло - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 350 г
  • говеждо месо - 500 г смляно
  • лук - 1 бр.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете брашното, солта и водата в дълбок съд и разбърквайте.

След 1-2 минути започнете да месите на ръка. Поставете топките в прозрачни фолиа и ги оставете да престоят една нощ в хладилника.

Извадете хладилно тесто от хладилника, разстелете ги върху набрашнена повърхност и ги намажете с масло.

Разтегнете го, за да бъде с размерите на по-голяма чиния.

Разточете тестото от средата до върховете. Откъснете блатовете и намажете тестото с масло. Тестото трябва да се разтегне, за да бъде прозрачно.

Задушете лука в чугунен тиган, докато омекне, след това добавете месото, солта и черния пипер.

Запържете месото и лука заедно за няколко минути. Разстелете пълнежа върху тестото, след което го разточете.

Нарежете рулото на малки банички и го завъртете като охлюв.

Поставете в тава с хартия за печене и печете сръбски питки с месо на 200 градуса за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: