Начин на приготвяне
За блата:
Разбъркайте маслото с пудрата захар с миксера. Добавете разбитото яйце и разбъркайте. Смесете брашно, смесено с какаото, добавете солта и разбъркайте с шпатула. Завийте с прозрачно прозрачно фолио и оставете да престои в хладилника за 30 минути.
Извадете тестото от хладилника, разточете го с точилка и сложете намазана тава за тарта в маслото (оставете тестото да падне върху тавата, след което отрежете излишното количество, което пада).
Надупчете тестото с вилица и печете в добре загрята фурна на 180°C за 15 минути.
За пълнежа: Налейте вода в тенджера, добавете маслото и сложете на огъня. Бъркайте, докато се разтвори. Добавете кафето, разбъркайте и свалете тенджерата от огъня.
Отделно сложете нарязаните на кубчета шоколад в тенджерата, добавете захарта, ваниловата захар и залейте с маслената смес. Разбъркайте с ръчна бъркалка. Добавете яйцата и комбинирайте всичко с жична баркалка.
Извадете тавата от фурната, нанесете пълнежа върху блата и върнете тавата във фурната. Печете шоколадовия сладкиш още 15 минути до 150 минути.
Извадете готовия шоколадовия тарт от фурната и оставете да се охлади.
Нарежете шоколадовия тарт с аромата на кафе на парчета с желания размер, сервирайте и се насладете на изкушението.
Забележка: Измерете пудра захар и брашно с чаша от 200 ml. Много вкусно лакомство.