Начин на приготвяне
За тези домашни малки банички започваме с приготвянето на сместа за намазване: в малко мляко разтворете маята, добавете захар и 1 лъжица брашно.
Разбъркайте и оставете на страна за 10 минути. След това долейте олио, 10 лъжици брашно, сол и разбийте с ръчна бъркалка.
За пълнежа: В подходящ съд смесете натрошеното сирене със заквасената сметана.
На 3 места съединете по 5 кори. Вземете една кора, намажете я с първата смес (4-5 лъжици) и така ги слагайте една върху друга, като намазвате всяка кора. Петата кора намажете и от единия край сложете от плънката. Навийте на рулце.
По същия начин направете и с другите две рулца. Покрийте рулцата банички с найлонов плик, отгоре сложете кухненска кърпа и ги оставете да постоят 1 час. Наредете на триъгълници и ги наредете в тава с хартия за печене на дъното.
Разбийте едно яйце с вилица и намажете домашните форнети, поръсете със сусам и печете в загрята до 200 градуса фурна 20 минути.
Съвет: Може да смените пълнежа с друг по ваше желание.
Моето предложение - наредете нарязан на тънко кашкававал, отгоре шунка, а върху шунката - отново кашкавал. Или смесете салам и сирене.
Опитайте тези домашни банички-форнети - страхотен вкус! Да ви е сладко!