Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Банички»Домашни банички-форнети

Домашни банички-форнети

VecaVeca
Мастър Шеф
296812k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Домашни банички-форнети
Снимка: Veca
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
100 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Поканете ни, без да се притеснявате, ако ги направите. Не, не сме на диета"

Необходими Продукти

  • за намазване на корите
  • прясно мляко - 300 мл
  • прясна мая - 25 г
  • захар - 1/2 с.л.
  • брашно - 11 с.л.
  • олио - 150 мл
  • сол - 1 лъжица
  • за пълнежа
  • сирене - 300 г ситно
  • заквасена сметана - 100 г
  • за поръсване
  • сусам - на око
  • и още
  • кори за баница - 15 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези домашни малки банички започваме с приготвянето на сместа за намазване: в малко мляко разтворете маята, добавете захар и 1 лъжица брашно.

Разбъркайте и оставете на страна за 10 минути. След това долейте олио, 10 лъжици брашно, сол и разбийте с ръчна бъркалка.

За пълнежа: В подходящ съд смесете натрошеното сирене със заквасената сметана.

На 3 места съединете по 5 кори. Вземете една кора, намажете я с първата смес (4-5 лъжици) и така ги слагайте една върху друга, като намазвате всяка кора. Петата кора намажете и от единия край сложете от плънката. Навийте на рулце.

По същия начин направете и с другите две рулца. Покрийте рулцата банички с найлонов плик, отгоре сложете кухненска кърпа и ги оставете да постоят 1 час. Наредете на триъгълници и ги наредете в тава с хартия за печене на дъното.

Разбийте едно яйце с вилица и намажете домашните форнети, поръсете със сусам и печете в загрята до 200 градуса фурна 20 минути.

Съвет: Може да смените пълнежа с друг по ваше желание.

Моето предложение - наредете нарязан на тънко кашкававал, отгоре шунка, а върху шунката - отново кашкавал. Или смесете салам и сирене.

Опитайте тези домашни банички-форнети - страхотен вкус! Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: