Начин на приготвяне
Този пастет е чудесно и бързо решение за всички, които обичат да си похапват препечени филийки или крекери, намазани с нещо вкусничко.
Подходящ е и за добавка към сандвичи, както и за посрещане на изискани гости. С две думи - за всеки повод и случай.
Свежите листенца от рукола се измиват и отцеждат толкова добре, че да са идеално сухи.
Смилат се в блендер заедно със орехите, ароматното сирене (козе или друго по ваш вкус) и маслото.
Може да останат ситни парченца орехи и рукола и да не е на съвършено гладка паста.
Добавя се крема сиренето, сметаната, щипка сол по желание и черния пипер.
Разбърква се до хомогенност и се прибира в купичка или кутийка. Оставя се в хладилник да стегне до момента на поднасяне.
Пастетът с рукола и крема сирене е много вкусен.