Сладоледена торта с бишкоти

VecaVeca
Мастър Шеф
296632k315
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сладоледена торта с бишкоти
Снимка: Veca
2 / 3
05/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Обичате торта, обичате сладолед. С тази рецепта не е нужно да избирате между двете"

Необходими Продукти

  • сметана - 500 мл сладка
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • бишкоти - 100 г смлени (бисквити)
  • шоколад за готвене - 70 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте с миксер жълтъците със захарта. Разбийте белтъците с миксер на твърда смес, добавете към сместа от яйчни жълтъци и захар и разбъркайте внимателно, така че всички съставки да се съберат.

Разбийте сладката заквасена сметана в подходяща купа. Когато получите необходимата якост, изключете миксера и добавете предварително разбитата смес. Разбийте всичко добре с миксера.

Разделете получената смес на две части - към едната част добавете смлени бишкоти, а към другата смесете разтопения шоколад за готвене.

Покрийте формата с алуминиево фолио, изсипете сместа с смлените бисквити, разпределете я равномерно. Нанесете сместа с шоколада, изравнете и оставете във фризера за няколко часа (докато се втвърди).

Прехвърлете лятната торта в тава, така че частта с бишкотите да е нагоре. Нарежете на парчета с желания размер, сервирайте и се насладете на тази лесна сладоледена торта.

Съвет: Сервирайте тортата студена (полузамразена) и я дръжте във фризера през цялото време. Използвайте пресни яйца, разбийте ги добре и не се притеснявайте, че яйцата не са сварени. Особено след като тортата е замразена.

Приятно хапване с приятелки на следобедно кафе!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: