Начин на приготвяне
Първо пригответе крема. Разбийте с миксер маскарпонето и добавете кондензираното мляко. Внимавателно добавяйте млякото, защото маскарпонето може да се втечни.
Разбийте сметаната с ванилията до получаването на гъст крем и внимателно прибивете към горния крем. Разбъркайте с помощта на шпатула до еднородна смес.
Вземете тортена форма с диаметър 23 см и започнете да редите – ред бишкоти, ред крем. Преди нареждането, бишкотите се потапят в прясното мляко.
След като се наредят пластовете, с остатъка от крема намажете цялата бишкотена торта.
Поръсете с орехите и накрая украсете с ягодите. Тортата е много приятна и лека.
Тортата с Бишкоти и Маскарпоне е готова.