Торта с Бишкоти и Маскарпоне

Торта с Бишкоти и Маскарпоне
Снимка: ИЛИНА ГЕОРГИЕВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Колекционираме чудни торти, но повече от три-четири парчета не можем да изядем"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 350 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • орехи - за поръсване
  • ягоди - 200 г за декорация
  • За крема
  • маскарпоне - 1/2 кг
  • кондензирано мляко - 10 с.л. подсладено
  • течна сметана - 200 мл.
  • ванилия - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе крема. Разбийте с миксер маскарпонето и добавете кондензираното мляко. Внимавателно добавяйте млякото, защото маскарпонето може да се втечни.

Разбийте сметаната с ванилията до получаването на гъст крем и внимателно прибивете към горния крем. Разбъркайте с помощта на шпатула до еднородна смес.

Вземете тортена форма с диаметър 23 см и започнете да редите – ред бишкоти, ред крем. Преди нареждането, бишкотите се потапят в прясното мляко.

След като се наредят пластовете, с остатъка от крема намажете цялата бишкотена торта.

Поръсете с орехите и накрая украсете с ягодите. Тортата е много приятна и лека.

Тортата с Бишкоти и Маскарпоне е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: