Начин на приготвяне
Яйцето се разбива с вилица.
В кисело мляко се разбърква сода за хляб да шупне и добавяте при яйцето.
Прибавете сол, захар, брашно и сипете хладка вода до нужната гъстота.
Загрява се малко тиганче, намазано с парче масло или олио.
Сипвате по 1 черпак и разливате по дъното на тигана.
Печете икономичните палачинки на 4 степен до златисто и се обръща с широка дървена шпатулка.
Сервирайте топли с домашно сладко от ягоди.
Вкусотия - направих половин доза с 1 цяло яйце другите продукти са наполовина.
Излизат точно 8 броя икономични палачинки с 1 яйце.
Да ви е сладко!
Ако обичате да хапвате палачинки, опитайте и другите наши предложения за палачинки с кисело мляко, бананови палачинки или мини палачинки.