Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Яйце в гнездо от палачинки с пилешко

Яйце в гнездо от палачинки с пилешко

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Яйце в гнездо от палачинки с пилешко
Снимка: Добринка Петкова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Нека кулинарното птиче на вкусните ястия с пилешко месо кацне и на вашата трапеза"

Необходими Продукти

  • за палачинките
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 700 мл
  • брашно - около 400 г
  • сол
  • за плънката
  • пилешко филе - 400 г
  • спанак - 50 г
  • царевица - 100 г
  • чушки - 1 бр. червена, печена
  • сметана - 100 мл за готвене
  • черен пипер
  • къри
  • сол
  • сирене - 100 г Мимолет
  • кашкавал - 150 г
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с млякото и брашното. Добавете щипка сол и изпечете 13 палачинки. Нарежете месото на малки кубчета и ги запържете.

Към тях добавете спанака (моят беше замразен, може да използвате и пресен). След това добавете царевицата и нарязаната чушка. Прибавете подправките и налейте 100 мл сметана.

Оставете да поври няколко минути, докато се сгъсти сосът и свалете от котлона. На плота разстелете три палачинки една до друга, като ги застъпвате.

Сипете 1/4 от плънката и поръсете с настърганото сирене Мимолет. Завийте внимателно на стегнато руло и след това на венец.

Така направете с останалите продукти. Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене. От тринайстата палачинка изрежете 4 кръга. Поставете ги в средата на гнездата.

Настържете кашкавала и сложете в средата на гнездото. Направете вдлъбнатина и чукнете по едно яйце във всяко гнездо.

Поръсете с останалия кашкавал, малко черен пипер и запечете солените палачинки във фурната на 200 градуса за десетина минути, колкото да се запече яйцето, но не прекалено.

Яйцето в гнездо от палачинки с пилешко е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: