Начин на приготвяне
Разбийте яйцата с млякото и брашното. Добавете щипка сол и изпечете 13 палачинки. Нарежете месото на малки кубчета и ги запържете.
Към тях добавете спанака (моят беше замразен, може да използвате и пресен). След това добавете царевицата и нарязаната чушка. Прибавете подправките и налейте 100 мл сметана.
Оставете да поври няколко минути, докато се сгъсти сосът и свалете от котлона. На плота разстелете три палачинки една до друга, като ги застъпвате.
Сипете 1/4 от плънката и поръсете с настърганото сирене Мимолет. Завийте внимателно на стегнато руло и след това на венец.
Така направете с останалите продукти. Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене. От тринайстата палачинка изрежете 4 кръга. Поставете ги в средата на гнездата.
Настържете кашкавала и сложете в средата на гнездото. Направете вдлъбнатина и чукнете по едно яйце във всяко гнездо.
Поръсете с останалия кашкавал, малко черен пипер и запечете солените палачинки във фурната на 200 градуса за десетина минути, колкото да се запече яйцето, но не прекалено.
Яйцето в гнездо от палачинки с пилешко е готово.