Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Сръбски топъл сандвич

Сръбски топъл сандвич

VecaVeca
Мастър Шеф
296632k311
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Сръбски топъл сандвич
Снимка: Veca
1 / 2
09/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Бързо, лесно и вкусно за закуска, за обяд или за вечеря, та даже и за из път. О, диета - друг път"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 180 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • мая - 1 ч.л. прясна
  • вода - 100 мл хладка
  • олио - 4 лъжици
  • за пълнежа
  • кетчуп - на вкус
  • риган - на вкус
  • салам - 5 шайби, нарязан на тънко (или шунка)
  • луканка - по желание
  • кашкавал - 50 г настърган
  • за намазване
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото:

В дълбок съд сипете брашното, солта, маята и разбъркайте.

Сипете малко вода, добавете олиото и замесете тесто. Покрийте с чиста кърпа и оставете за 5 минути.

След това разточете на набрашнен плот. По средата намажете с кетчуп, поръсете с риган и разпоредете салама.

Отгоре сложете нарязаната на тънко луканка, насипете с настъргания кашкавал.

Сгънете и затворете краищата на капричозата.

Сложете върху хартия за печене затворения сандвич, покрийте с кърпа и оставете да отстои 10 мин.

Прехвърлете върху решетката на фурната и печете в добре загрята фурна на 200 °C 10 минути.

Готовия сръбски топъл сандвич извадете от фурната, намажете с олио, оставете да изстине и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: