Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтенца в халогенна фурна

Кюфтенца в халогенна фурна

Кюфтенца в халогенна фурна
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Вкусните кюфтенца се сервират с една богата сезонна салата и се хапват в компанията на любими хора"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смес
  • лук - 1 глава нарязан на ситно
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 4 с.л.
  • вода - 100 г студена
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • соев сос - 3 с.л.
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесваме всички съставки за кюфтенцата с изключение на соевия сос и олиото.

Разбъркваме хубаво и оставяме каймата да престои половин час в хладилника.

В друга купичка си смесваме олиото и соевия сос, като разбъркваме хубаво.

Вадим каймата от хладилника и с намокрени ръце оформяме кюфтета.

След като са готови, всяко едно от тях потапя за кратко в разбитата смес от олио и соев сос и поставяме в намазана с мазнина подходяща тавичка, която трябва да е алуминиева за халогенната фурна.

Поставяме тавичката на горна скара, включваме на 225 градуса за 10-12 минути.

Когато видим, че са готови от тази страна и са зачервени, отваряме фурната и обръщаме печените кюфтета.

Включваме отново фурната за 6-7 минути, след като се зачервят и са готови и от другата страна, вадим от фурната.

Сервираме пъстра зеленчукова салата към нашите Кюфтенца в халогенна фурна или гарнитура с картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: