Начин на приготвяне
В дълбока купа смесваме всички съставки за кюфтенцата с изключение на соевия сос и олиото.
Разбъркваме хубаво и оставяме каймата да престои половин час в хладилника.
В друга купичка си смесваме олиото и соевия сос, като разбъркваме хубаво.
Вадим каймата от хладилника и с намокрени ръце оформяме кюфтета.
След като са готови, всяко едно от тях потапя за кратко в разбитата смес от олио и соев сос и поставяме в намазана с мазнина подходяща тавичка, която трябва да е алуминиева за халогенната фурна.
Поставяме тавичката на горна скара, включваме на 225 градуса за 10-12 минути.
Когато видим, че са готови от тази страна и са зачервени, отваряме фурната и обръщаме печените кюфтета.
Включваме отново фурната за 6-7 минути, след като се зачервят и са готови и от другата страна, вадим от фурната.
Сервираме пъстра зеленчукова салата към нашите Кюфтенца в халогенна фурна или гарнитура с картофи.