Пиле в халогенна фурна

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пиле в халогенна фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • за маринатата
  • сок от ананас - 1/2 ч.ч.
  • джинджифил - 2 с.л. настърган
  • соев сос - 1 с.л.
  • сол
  • розмарин
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрийте пилето с указаните продукти и го оставете 2 часа в хладилника, за да ги поеме. След това извадете и оставете месото 15 минути на стайна температура.

Поставете в тенджерата около 100 мл вода и закрепете долната скара. Поставете пилето на нея и пуснете фурната за четиридесет минути на 240 градуса. Ако пилето е по-малко, времето за печене ще е по-кратко.

След като пилето се изпече от едната страна, го обърнете, за да се изпече за четиридесет минути и от другата.

Извадете от фурната и оставете да се охлади. Сервирайте с гарнитура по ваш вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: