Начин на приготвяне
Сложете индийските орехи в голяма купа, залейте с вода и оставете за една нощ.
Пригответе блата за веган чийзкейка:
В блендер сипете орехите и блиндирайте, докато не се смелят фино. Добавете фурмите, кокоса, сол и кокосовото масло.
Блиндирайте, докато сместа не стане еднородна. Сипете на дъното на форма за печене с ринг. Притиснете добре. Сложете в хладилника докато приготвяте крема.
За крема:
Индийските орехи сложете в блендера, след което добавете боровинките и блиндирайте 2-3 минути. Добавете и кленовия сироп, лимоновия сок, кората от лимон, ванилията и кокосовото мляко.
Блиндирайте, докато сместа не стане гладка и кремообразна, около 2-3 минути.
В тавата сипете крема за чийзкейка с боровинки върху блата и разпределете равномерно.
Сложете веган чийзкейка с боровинки в хладилника за една нощ или докато стегне напълно.
Украсете с боровинки.