Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Скариди с чесън

Скариди с чесън

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Скариди с чесън
Снимка: Lenka
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Никога не отказваме морски дарове, особено когато са скариди с чесън и толкова напомнят за лятото"

Необходими Продукти

  • скардиди - 1.1 кг
  • чесън - 6 скилидки
  • краве масло - 55 г
  • лимонов сок - 1/8 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • чия - 1 ч.л.
  • магданоз
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и 1 лъжица масло на средна температура в голям тиган. Добавете намачкания чесън и запържете като разбърквате междувременно около 1 минута.

Повишете температурата на котлона и добавете скаридите, подправете със сол и пипер. Гответе скаридите с чесън ги 2-4 минути като често разбърквате.

Добавете масло и разбъркайте. Прибавете лимоновия сок и половината нарязан магданоз. Гответе пържените скариди още 2-3 минути.

Сервирайте скаридите с чесън като посипете с останалия пресен магданоз и пресен лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: