Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Бирени мезета»Пържени скариди с чесън

Пържени скариди с чесън

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Пържени скариди с чесън
Снимка: Н.Акифова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • скариди - 500 г замразени
  • масло - 1 с.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • чесън - 3 скилидки
  • бяло вино - 4 с.л.
  • сол - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо замразените скариди трябва да се размразят. За целта ги пускаме във вряща вода, за 5-6 минути е достатъчно, после ги изваждаме и подсушаваме.

След това взимаме един тиган, слагаме масло и малко олио, за да не загори маслото и загряваме мазнината.

Добре подсушените скариди ги пускаме в горещата мазнина, те много бързо се приготвят и променят цвета за около 6-7 минути.

Към края пресоваме чесъна вътре, добавяме сол и прибавяме бялото вино, то бързо се изпарява, бъркаме малко и става уникално вкусно за нула време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: