Начин на приготвяне
Чушката чили се почиства от семената и се накълцва много ситно, почти като паста. Магданозът се наситнява. Чесънът се пасира.
В тиган с дебело дъно се сипва зехтин колкото леко да покрие дъното, поставя се на котлон, за да се сгорещи. Поставят се скаридите и леко се запечатват от двете страни без да се преготвят, за около 30 секунди на страна.
Добавя се пастата от чушката, пресованите скилиди чесън, добавя се маслото и тиганът се разклаща, посолява се със сол и черен пипер, поръсва се с лимонов сок. Прибавя се виното, за да деглазира и веднага се изваждат скаридите.
Оставя се на умерен котлон тиганът, добавя се сметаната, оставя се за кратко да се редуцира и веднага се прибавят скаридите.
Накрая се добавят и няколко сушени домати, нарязани на четвъртини, за да придадат приятен вкус.
Пастата се сварява според указанието. Изцежда се като се запазва един малък черпак от водата ѝ.
Прибавят се спагетите към скаридите, черпакът от водата, сервира се.
Ползвала съм разноцветни спагети.
Спагетите с Чесън и Скариди са готови.