Начин на приготвяне
За блата:
За този апетитен солен пай изварата се разбърква с яйцата. Прибавя се содата. Разбърква се много добре.
Постепенно се прибавя брашното при продължително бъркане.
Разбърква се тестото за соления чийзкейк, което се слага в предварително намазана с масло тава с подвижно дъно.
Оформя се много добре покрай стените.
Пече се в предварително загрята фурна 20 мин на 200°C на вентилатор.
Ако сместа при печенето покрие цялата форма, след като блатът се изпече и изстине, се премахва част от блата, за да стане вдлъбнат с борд по стените.
За пълнежа:
Изварата се разбърква с рикотата много добре. Зеленият лук се измива и почиства. Нарязва се на ситно.
Към изварата с рикота се прибавя нарязаният на ситно лук, мащерка, сол и черен пипер.
Разбърква се много добре и се поставя върху блата.
Печете соления чийзкейк се 20 мин в предварително загрята фурна на 200 °C на вентилатор.
Оставя се да изстине солен чийзкейк с козя извара и рикота, след което се премахват стените на формата.