Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Чийзкейк»Солен чийзкейк с козя извара и рикота

Солен чийзкейк с козя извара и рикота

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Солен чийзкейк с козя извара и рикота
Снимка: Мария Божилова
1 / 7
14/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Не пренебрегвайте в никакъв случай този солен чийзкейк - ще се изненадате колко вкусен може да бъде всъщност"

Необходими Продукти

  • За блата
  • извара - 500 г
  • яйца - 4 бр.
  • лимецово брашно - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • За пълнежа
  • извара - 500 г козя
  • рикота - 200 г козя
  • мащерка - 1 ч.л.
  • зелен лук - 1 връзка
  • масло
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата:

За този апетитен солен пай изварата се разбърква с яйцата. Прибавя се содата. Разбърква се много добре.

Постепенно се прибавя брашното при продължително бъркане.

Разбърква се тестото за соления чийзкейк, което се слага в предварително намазана с масло тава с подвижно дъно.

Оформя се много добре покрай стените.

Пече се в предварително загрята фурна 20 мин на 200°C на вентилатор.

Ако сместа при печенето покрие цялата форма, след като блатът се изпече и изстине, се премахва част от блата, за да стане вдлъбнат с борд по стените.

За пълнежа:

Изварата се разбърква с рикотата много добре. Зеленият лук се измива и почиства. Нарязва се на ситно.

Към изварата с рикота се прибавя нарязаният на ситно лук, мащерка, сол и черен пипер.

Разбърква се много добре и се поставя върху блата.

Печете соления чийзкейк се 20 мин в предварително загрята фурна на 200 °C на вентилатор.

Оставя се да изстине солен чийзкейк с козя извара и рикота, след което се премахват стените на формата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: