Начин на приготвяне
За този диетичен чийзкейк, първо, направете основата.
Запечете в сух тиган овесените ядки и орехите за няколко минути, бъркайки непрекъснато. След това оставете да се охладят.
Накиснете сушените фурми във вряла вода за 10-15 минути, за да омекнат. След това отцедете добре водата и ги сложете в блендер заедно с овесените ядки и орехите. Блендирайте за кратко.
Добавете към тях разтопено масло и медът и отново блендирайте. Трябва да се получи лепкава смес.
Прехвърлете я във форма със свалящ борд с диаметър 18-20 см. Заравнете и притиснете, за да се получи блат.
Сложете основата на чийзкейка в хладилник за 20 минути, а през това време пригответе крема.
В купа смесете сиренето рикота и заквасената сметана. Добавете мед на вкус или друг подсладител, който желаете, както и фино настъргана кора на половин лайм.
Сложете боровинките в каната на блендер и ги пасирайте, до гладкост. Ползвах замразени горски боровинки (червени и черни), които размразих и леко подсуших.
Прибавете пюрето от боровинки и семената чия към млечната смес и разбъркайте.
Изсипете крема върху основата, декорирайте с още малко боровинки, няколко листа прясна мента.
Сложете боровинковия чийзкейк в хладилник за 5-6 часа, най-добре за една нощ, за да стегне.
Вкусен, диетичен и лесен чийзкейк с рикота и боровинки, подходящ за всеки празничен ден на вашето семейство.
Опитайте моя чийзкейк с рикота и боровинки!
Да ви е сладко!
Коментари