Начин на приготвяне
Разбийте жълтъците с ръка, добавете млякото, олиото и разбъркайте.
Пресейте бакпулвера и пудрата захар, добавете към омесената смес, разбъркайте ваниловата захар, солта.
Постепенно добавяйте брашното и комбинирайте всичко с ръчна бъркалка.
Разбийте белтъците с миксер и ги добавете към приготвената смес и разбъркайте леко с шпатула, за да се съчетаят всички съставки.
Загрейте добре тигана за палачинки, в средата сложете две лъжици от сместа. Печете от двете страни до златисто кафяво.
Съвет: Сервирайте с течен шоколад, конфитюр, Нутела...
Направих ги по следния начин - сложих палачинката, намазах я с Нутела, поръсих я със смлени бишкоти, отново от американските палачинки и така по реда, в който искахме да е голям.
Получи се като малка палачинкова торта. Вкусът е перфектен, опитайте тези американски палачинки.
Приятно!