Начин на приготвяне
В дълбок съд сипете малко хладко мляко, маята, захарта, ваниловата захар и разбъркайте на ръка.
Прибавете половината брашно, разбъркайте, прибавете олиото, солта, яйцата и смесете всичко, бъркайки на ръка.
Постепенно прибавете останалото брашно и първо бъркайте с бъркалка, а след това на ръка. Покрийте с чиста кърпа и оставете да втаса.
Втасалото тесто премесете на набрашнена работна повърхност.
С кръгъл резец или чаша вадете бухтичките. Подредете ги на набрашнен поднос, покрийте ги с кърпа и оставете да престоят 20 минути.
Пържете в загрято олио под капак докато не почервенее от едната страна. Обърнете и пържете от другата без да похлупвате.
Готовите бухтички вадете върху хартия за печене, за да се отцеди излишната мазнина.
Поръсете с пудра захар и сервирайте.
Бухтичките с аромат на ванилия са готови.