Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Печени картофи с чеснов дресинг

Печени картофи с чеснов дресинг

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Печени картофи с чеснов дресинг
Снимка: Lenka
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"След като започнете да ядете тези картофки, ще ви бъде трудно да се спрете ="

Необходими Продукти

  • картофи - 2 кг
  • чесън - 5 скилидки
  • зехтин - 1/4 чаша
  • мащерка - 2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези апетитни печени картофки загрейте фурната до 210 ° C.

В малка тенджера загрейте зехтина, чесъна, мащерката и магданоза.

Варете 3-4 минути на слаб огън, докато чесънът просто стане светло златист.

Прецедете олиото в голяма купа. Запазете го за по-късно.

Нарежете картофите на четвъртинки и добавете в съда.

Добавете сол и черен пипер. Прехвърлете картофите в тава за печене. Печете 30-40 минути.

Поръсете отгоре пържен чесън и пресен магданоз и сервирайте печени картофи с чеснов дресинг.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: