Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Бутер сладкиши»Домашни ретро сладки с бяло вино

Домашни ретро сладки с бяло вино

VecaVeca
Мастър Шеф
296842k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Домашни ретро сладки с бяло вино
Снимка: Veca
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
270 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
305 мин.
Порции
10
"Уникална рецепта на нашите баби, която трябва да запазим за поколенията - просто са перфектни!"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • бяло вино - 500 мл
  • яйца - 5 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 2 с.л.
  • прясна мая - 40 г
  • брашно - 1 кг
  • За намазване
  • свинска мас - 500 г
  • За пълнежа
  • конфитюр - според нуждите
  • За поръсване
  • пудра захар - според нуждите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото:

Изсипете брашното в по-дълбок съд, добавете бяло вино, раздробена мая, сол, захар, яйца и замесете тесто.

Разстелете тестото върху набрашнена работна повърхност във формата на правоъгълник, намажете със смляната свинска мас и сгънете първо лявата, после дясната страна, после горната, после долната страна и отново разгънете с формата на правоъгълник и намажете с маста. Повторете процедурата общо 5 пъти.

Когато се покрие за пети път, многолистното тесто се сгъва и разделя, нарязва се на кубчета и се поразточва. Нанесете сладко върху всеки квадрат.

Съберете краищата, като натискате с пръсти, така че тестото да залепне и да се получат сладки пликчета.

Подредете домашните сладки върху тава, застлана с хартия за печене. Оставете да престои 4 часа.

Печете в добре загрята фурна на 180°C за 35 минути.

Извадете готовите сладки от фурната и ги оставете да се охладят.

Поръсете домашни ретро сладки с бяло вино с пудра захар, сервирайте и им се насладете!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: