Начин на приготвяне
За тестото:
Изсипете брашното в по-дълбок съд, добавете бяло вино, раздробена мая, сол, захар, яйца и замесете тесто.
Разстелете тестото върху набрашнена работна повърхност във формата на правоъгълник, намажете със смляната свинска мас и сгънете първо лявата, после дясната страна, после горната, после долната страна и отново разгънете с формата на правоъгълник и намажете с маста. Повторете процедурата общо 5 пъти.
Когато се покрие за пети път, многолистното тесто се сгъва и разделя, нарязва се на кубчета и се поразточва. Нанесете сладко върху всеки квадрат.
Съберете краищата, като натискате с пръсти, така че тестото да залепне и да се получат сладки пликчета.
Подредете домашните сладки върху тава, застлана с хартия за печене. Оставете да престои 4 часа.
Печете в добре загрята фурна на 180°C за 35 минути.
Извадете готовите сладки от фурната и ги оставете да се охладят.
Поръсете домашни ретро сладки с бяло вино с пудра захар, сервирайте и им се насладете!