Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Треска с бяло вино

Треска с бяло вино

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Треска с бяло вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • риба треска - 6 парчета
  • рибен бульон - ½ л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • целина - 1 глава
  • домати - 5 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • зелени маслини - 150 г, без костилки
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме рибата за 10 минути в подсоления бульон, изваждаме и отцеждаме.

Обелваме целината, нарязваме я на пръчици и сваряваме във вряща подсолена вода. Отцеждаме добре.

В малка тенджерка загряваме зехтина и изпържваме до златисто ситно нарязаните лук и чесън.

Прибавяме обелените и нарязани на четвъртинки домати, солта, черния пипер, бялото вино, целината, маслините и оставяме на тих огън за около 20 минути.

Подреждаме рибата в предварително затоплена продълговата чиния, заливаме с приготвения сос и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: