Начин на приготвяне
Нарязваме калмарите на ивички и ги сипваме в купа.
Добавяме олиото и бялото вино и разбъркваме.
Покриваме с фолио и прибираме ги в хладилника за 1 час.
Поставяме на дъното на кошницата на уреда лист хартия за печене и изсипваме калмарите заедно със соса.
Готвим на 200 °C за 25 минути, като периодично изваждаме кошницата и разбъркваме.
Ако прецените, гответе още до желаното от вас зачервяване.
Сипваме готовите калмари в чиния върху лист зелена салата, посоляваме, поливаме с лимонов сок и украсяваме с маслинки.
Сервираме нашите лесни калмари в еър фрайър веднага.
Коментари
За 25 минути в еърфраер независимо от маринатата,калмарите станаха невероятно жилави.Правил съм десетки пъти по различни рецепти с много добър резултат.С изключение на варени калмари,всички рецепти от майстори са за 2,3 до 5 минути.Свалете,тази рецепта.