Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Мезета»Лесни калмари в еър фрайър

Лесни калмари в еър фрайър

Лесни калмари в еър фрайър
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
09/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • калмари - 2 бр. туби
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 2 щипки хималайска
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • бяло вино - 1 ч.л.
  • маслини - за украса
  • зелена салата - 1 лист за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме калмарите на ивички и ги сипваме в купа.

Добавяме олиото и бялото вино и разбъркваме.

Покриваме с фолио и прибираме ги в хладилника за 1 час.

Поставяме на дъното на кошницата на уреда лист хартия за печене и изсипваме калмарите заедно със соса.

Готвим на 200 °C за 25 минути, като периодично изваждаме кошницата и разбъркваме.

Ако прецените, гответе още до желаното от вас зачервяване.

Сипваме готовите калмари в чиния върху лист зелена салата, посоляваме, поливаме с лимонов сок и украсяваме с маслинки.

Сервираме нашите лесни калмари в еър фрайър веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
25 минути е безумие.Почвам да си мисля, че никой не е готвил тази рецепта, иначе би написал, че стават жилави.
29.10.2023 14:29
Анонимен
Анонимен
За

За 25 минути в еърфраер независимо от маринатата,калмарите станаха невероятно жилави.Правил съм десетки пъти по различни рецепти с много добър резултат.С изключение на варени калмари,всички рецепти от майстори са за 2,3 до 5 минути.Свалете,тази рецепта.
29.10.2023 14:02
1