Начин на приготвяне
Ако калмарите са замразени, оставяме ги да се отвърнат малко. Заливаме ги с гореща вода, оставяме ги за около 1 минута. Изваждаме и ги оцеждаме.
Почистваме калмарите от ципата, която е от външната страна, и остатъците от вътрешната страна. Нарязваме тубите калмари на колелца, според желания размер.
Овалваме ги в подправките (по-желание може да добавите и други подправки), оставяме да постоят около 10 минути.
През това време си разбиваме белтъците на сняг с една щипка сол. Овалваме шайбите в брашно, след това в белтъчната смес.
Слагаме калмарените шайби в еър фрайъра. Нагласяме на 180 градуса за 10-15 минути, зависи колко искаме да се препечени. Пържим калмарите на два пъти е нужно разбъркване.
Бон Апети с пържените калмари в еър фрайър!