Пудинг с макарони

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k21k24
Пудинг с макарони
Снимка: Мария Симова
1 / 3
15/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Пудингът с макарони е страхотен десерт, който всички у дома ще обикнат от пръв поглед"

Необходими Продукти

  • макарони - 200 г
  • за пудинга
  • жълтъци - 3 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • нишесте - 2 с.л.
  • сладкарска сметана - 1 ч.ч.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • канела - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете нишестето в 1 ч.ч. от студеното прясно мляко.

В купа смесете жълтъците и кристалната захар, разбийте с миксер на пухкав крем.

Към тях, прибавете разтвореното нишесте в млякото и разбъркайте.

В метален съд, налейте другата чаша прясно мляко, поставете съда на водна баня и на котлона.

Прибавете жълтъчената смес постепенно към него и варите до сгъстяване. Премахнете от котлона и покрийте съда с пудинга със стреч фолио.

Сварете макароните, прецедете и ги поставете на дъното на тавичка намазана с масло, разбъркайте и ги заравнете.

Отделно разбийте сметаната с пудрата захар на пухкав крем и залейте охладените вече макарони, разбъркайте внимателно и заравнете.

Отгоре залейте с пудинга и отново заравнете, разтръскайте тавичката, за да поемат макароните от него.

Оставете пудинга с макарони да се охлади за 2-3 часа в хладилник, преди сервиране поръсете с канела на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: