Начин на приготвяне
Първа стъпка от приготвянето на тази вкусна разядка е да измиете и нарежете на тънки шайби тиквичките.
Наредете ги в тавата на фурната върху хартия за печене като леко ги застъпвате.
Поръсете с малко сол и полейте със струйка зехтин. Сложете да се пекат в загрята фурна на 220 °C с вентилатор за поне 40 минути, докато се зачервят.
След това оставете тиквичките да се охладят напълно.
Запечете слънчогледовото семе в сух тиган за минута, две, като бъркате непрекъснато. Оставете да се охлади.
Нарежете печените тиквички на дребни парченца.
Нарежете също няколко скилидки чесън и пресния копър.
В купа сложете тиквичките, чесъна, копъра, както и изварата и заквасената сметана. Добавете сол, черен пипер на вкус и печените слънчогледови семки. Заделете малка част от тях за украса.
Разбъркайте разядката с тиквички и поръсете със заделените семена.
Полейте със струйка зехтин и сложете в хладилник за няколко часа.
След това поднесете вкусната разядка с печени тиквички с препечени филийки пълнозърнест хляб.