Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Вкусна разядка с печени тиквички

Вкусна разядка с печени тиквички

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Вкусна разядка с печени тиквички
Снимка: Росица Петрова
1 / 7
15/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Съветът ни е винаги да залагате на домашно приготвени разядки - да, по вкусни са, а и със сигурност знаете какво точно има в тях"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр. средни
  • извара - 200 г (фина)
  • заквасена сметана - 200 г
  • чесън - 3 скилидки
  • копър - 1/2 връзка пресен
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • слънчогледово семе - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първа стъпка от приготвянето на тази вкусна разядка е да измиете и нарежете на тънки шайби тиквичките.

Наредете ги в тавата на фурната върху хартия за печене като леко ги застъпвате.

Поръсете с малко сол и полейте със струйка зехтин. Сложете да се пекат в загрята фурна на 220 °C с вентилатор за поне 40 минути, докато се зачервят.

След това оставете тиквичките да се охладят напълно.

Запечете слънчогледовото семе в сух тиган за минута, две, като бъркате непрекъснато. Оставете да се охлади.

Нарежете печените тиквички на дребни парченца.

Нарежете също няколко скилидки чесън и пресния копър.

В купа сложете тиквичките, чесъна, копъра, както и изварата и заквасената сметана. Добавете сол, черен пипер на вкус и печените слънчогледови семки. Заделете малка част от тях за украса.

Разбъркайте разядката с тиквички и поръсете със заделените семена.

Полейте със струйка зехтин и сложете в хладилник за няколко часа.

След това поднесете вкусната разядка с печени тиквички с препечени филийки пълнозърнест хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: