Начин на приготвяне
Обелете лука и нарежете на парчета. Може, ако искате, да го нарежете в кухненски робот, за да стане по- бързо. Чесъна също обелете и разрежете през средата.
Не се притеснявайте за големите парчета, защото по-късно всичко ще се пасира за зеленчуковата разядка. Изчистете чушките, обелете морковите, тиквичките и заедно с доматите нарежете на парчета, но всеки продукт поставете в различна купа.
В голяма тенджера сложете мазнина и запържете много добре лука. Добавете чесъна. Изчакайте малко и сложете чушките, тиквичките, морковите и дафиновия лист. Запържете всичко много добре.
Идва ред на доматите. Сложете и тях, намалете котлона, затворете тенджерата и варете до извиране на водата от доматите. Махнете дафиновия лист и сложете подправките.
Пасирайте разядката с тиквички с пасатора и оставете около 15 минути да поври така. Прехвърлете в бурканчета, затворете и заварете капачките за 15 минути. Извадете, обърнете бурканите и оставете да изстинат напълно. Поднасяйте с франзели и плосък хляб.
Захар не слагам в разядка от тиквички в буркани, защото морковите имат достатъчно количество.