Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка с тиквички и патладжан

Разядка с тиквички и патладжан

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Разядка с тиквички и патладжан
Снимка: Наталия Петрова
1 / 3
24/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Всяко питие си мечтае да е на една маса с тази лятна разядка с патладжани и тиквички"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.средно голям
  • тиквички - 1 бр.
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • сол
  • захар - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът и тиквичката се разрязват на четири по дължина, слагат се в гевгир, поръсват се със сол и се оставят за около половин час да се оцеждат.

След като са готови, се слагат върху кухненска хартия и се пекат във фурната на 200 градуса за около 20 мин. или до готовност. След като са готови, ги изваждаме и оставяме да изстинат, след което патладжанът се обелва.

В малка тенджера се слагат олиото, оцетът, захарта, сол, нарязан на ситно магданоз и пресован чесън, слагаме ги на котлона и щом кипне, разбъркваме и махаме от огъня.

След като патладжанът и тиквичките изстинат, ги слагаме в голяма купа, сипваме и сместа с подправките и пасираме до получаването на хомогенна разядка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Супер ммммм
08.10.2023 17:35