Начин на приготвяне
Сварете сиропа за 5 минути в съд с водата и захарта.
Свалете от котлона и добавете лимонов сок и ванилия. Оставете да се охлади.
Локум нарежете на три или четири парчета.
В чопър смилате орехи на по-едро, да се усещат парченца.
Взема се една кора, поръсете половината от горе надолу с олио и прегънете кората на две половини.
В долната част поставете смлени едро орехи и парчета локум.
Сложете едно дървено шишче на 1-2 см от края на кората и навивате на руло.
Съберете двата края към средата и изтеглете готовата саралия.
Наредете ги в намаслена тава, намажете отгоре с олио.
Печете вкусната сладка баница в загрята фурна 180°C до златисто.
Извадете, срежете през средата на две и залейте със студен сироп баницата с локум.
Вкусотия, чудесни саралийки с орехи и локум за всеки повод!