Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Щрудел с локум и орехи

Щрудел с локум и орехи

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7384k1k3k10
Щрудел с локум и орехи
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
30/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
30
"Който не е опитал от нашия щрудел, не знае какво е божествен вкус"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • ябълки - 5
  • локум - 1 кутия розов
  • захар - 1 ч.ч.
  • канела - 1 пакетче
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • олио
  • пудра захар
  • сироп
  • захар - 2 с.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се белят и се отстраняват семките и дръжките. Настъргват се в купа. Орехите се почистват и смилат. Локумът се нарязва на малки парченца. Ябълките, след като са си пуснали сок, се отцеждат малко. Смесват се ябълките със захарта и канелата.

От корите за баница се взимат по две. Първата се намазва с олио, а отгоре ѝ се слага другата. В широкия край се нанася част от ябълковата смес, нареждат се парченца локум и се поръсва с орехи. Навива се на руло, реже се на няколко по-малки рулца и се слагат в тавата, застлана с хартия за печене. Това се повтаря и с останалите кори. Пече се в загрята на 170 градуса фурна.

След като се изпече, се загрява малко вода на котлона. Когато заври, се слагат 2 с.л. захар, разбърква се, докато се разтвори. Когато това стане, с получения сироп се сиропира изстиналият щрудел. Когато изстине напълно, се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: