Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Баклава с орехи и локум

Баклава с орехи и локум

A.KundevaA.Kundeva
Чирак
4952560
Баклава с орехи и локум
Снимка: A.Kundeva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Много лесна и сполучлива рецепта за баклава с орехи и локум, която може да направите набързо с малчуганите"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет Фамилия
  • орехи - 2 ч.ч.
  • локум - 2 пакета
  • масло - 100 г разтопено
  • За сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • сок от лимон - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всяка кора се маже с масло и на всеки две се ръси с орехи и нарязан ситно локум. Докато свършат корите.

Режем на ромбчета подредената баклава.

Печем за около 40 мин на 180 °C.

Сиропът се прави от посочените продукти.

Студената баклава се залива с горещ сироп.

Много лесна и сполучлива рецепта за баклава с орехи и локум!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: