Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Саралийки с орехи и локум

Саралийки с орехи и локум

Саралийки с орехи и локум
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Всеки празник заслужава да бъде отпразнуван точно с такава сладка баница с локум"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 8 бр.
  • локум - 4 бр.
  • олио - за поръсване корите
  • орехи - 1 ч.ч. от 200 г смлени
  • сироп
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • ванилия - 1
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете сиропа за 5 минути в съд с водата и захарта.

Свалете от котлона и добавете лимонов сок и ванилия. Оставете да се охлади.

Локум нарежете на три или четири парчета.

В чопър смилате орехи на по-едро, да се усещат парченца.

Взема се една кора, поръсете половината от горе надолу с олио и прегънете кората на две половини.

В долната част поставете смлени едро орехи и парчета локум.

Сложете едно дървено шишче на 1-2 см от края на кората и навивате на руло.

Съберете двата края към средата и изтеглете готовата саралия.

Наредете ги в намаслена тава, намажете отгоре с олио.

Печете вкусната сладка баница в загрята фурна 180°C до златисто.

Извадете, срежете през средата на две и залейте със студен сироп баницата с локум.

Вкусотия, чудесни саралийки с орехи и локум за всеки повод!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: