Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Домашна майонеза»Лека домашна майонеза с шарлан

Лека домашна майонеза с шарлан

Reneta PetrovaReneta Petrova
Чирак
2614693
Лека домашна майонеза с шарлан2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
"Домашната майонеза е перфектният сос за всички ястия"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр. L размер
  • шарлан - около 150 мл
  • лимонов сок - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме всички продукти във висок съд, в който може да се вкара пасатор.

Започваме да разбиваме от най-долу и издърпваме постепенно, докато не стане цялата смес бяла.

Когато е готова домашната майонеза, прибираме в хладилника да стегне.

Лека домашна майонеза с шарлан е идеална за сосове и не само.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Майонеза се прави не с цели яйца, а само с жълтъци.
12.06.2023 17:05
Анонимен
Анонимен
И с шарлан и със зехтин тази маьонеза горчи адски много
29.12.2022 20:45
1