gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Топеница с печени чушки

Топеница с печени чушки

ЗорицаЗорица
Гуру
1k8k4k3k6
Топеница с печени чушки
Снимка: Зорица
1 / 9
22/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции6
"Само едно домашно хлебче липсва за тази вкусна топеничка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се обелват и заедно с предварително обелените и почистени от семето печени чушки (сладки и люти) се прехвърлят в купата на чопъра.

Към тях се добавят скилидките чесън и прясната мащерка. Смилат се, докато станат на малки парченца.

Прибавете към тях и натрошеното сирене, киселото мляко и зехтина или олиото. Разбъркайте отново всичко.

Опитайте дали вашата топеница е достатъчно солена. Ако е необходимо, добавете и малко сол на вкус.

Съхранявайте вкусната топеница с печени чушки в затворен съд в хладилника. Може да я приготвите от предния ден.

Апетитната разядка се сервира задължително с достатъчно количество мек хляб за топене. Вкусна е и с чеснови препечени филийки.

Внимание: не се препоръчва за хора, спазващи диети!

Да ви е вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: