Начин на приготвяне
Ориенталският кускус е ситен и обикновено не изисква термична обработка.
Залива се с кипнала вода, в която има щипка сол и лъжица-две зехтин. Така се оставя под капак 5 минути.
Съотношението течност /кускус за този вид е 1:1 или 1:1.5, за да не става на каша, а да е пръхкав и леко твърд.
Оставете кускуса да изстине и ако е стегнат и сплъстен, го разбъркайте със още зехтин, за да се отделят зрънцата.
Обелете и накълцайте на малки кубчета краставицата и домата.
Нарежете пресния лук, магданоза и ментата на ситно и сипете всичко при кускуса.
Добавете рибата тон, отцедена от мазнината в консервата.
Овкусете рибната салата със сол, сок от лимон и още зехтин и хубаво разбъркайте.
Поднесете охладена рибна салата с кускус.
Добър апетит!