Рибна салата

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Рибна салата1 / 2
22/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2-3
"Разкошна салата, която може да приготвите с каквато обичате риба"

Необходими Продукти

  • риба - филе 400 - 500 гр., може и от консерва
  • лимони - 2 бр.
  • маруля - сърцевината
  • боб - варен 200 гр.
  • царевица - 100 гр. от консерва
  • горчица - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете обилно със сол рибата, нарязана на кубчета, а ако използвате от консерва, внимавайте да не я пресолите.

Оставете я да престои така 2 часа. Ако е сурова, после я изплакнете добре със студена вода, подсушете я и я накиснете в лимоновия сок. Дръжте я на студено 30 мин.

Изцедете рибата и добавете лимоновия сок към продуктите за соса горчицата, зехтина и червения пипер.

Смесете ситно нарязаната сърцевина от маруля с царевицата и боба, и ги залейте със сос. Добавете рибата и поръсете с червен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: