Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Брускети с горгонзола, бекон и смокини

Брускети с горгонзола, бекон и смокини

Брускети с горгонзола, бекон и смокини
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Посрещнете още на вратата гостите с тези брускети, в които ще се влюбят"

Необходими Продукти

  • франзела - 1 бр.
  • горгонзола - 100 г
  • бекон - 100 г тънки ленти
  • смокини - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Франзелата се нарязва на филийки, леко по диагонал.

Запичат се до златист в тостер и още топли отгоре им се слагат парченца горгонзола.

От топлината сиренето омеква и се размазва върху любимите брускети.

Върху всяка се слага по лентичка бекон и парченце узряла смокиня.

По желание може брускетите да се гарнират с орехи.

Брускетите с горгонзола, бекон и смокини са подходящи за предястие в компанията на любима напитка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: