Начин на приготвяне
Пригответе си 4 малки купички, наложени с фолио, които покриват ръба на съда, и уред за оформяне на топчета.
Разтопете шоколада в средно голяма купа на вода баня и сложете в микровълновата за няколко минути, разбърквайте на всеки 30 секунди.
Бъркайте докато се разнесат бучките. Шоколадът трябва да е леко топъл.
Намажете с разтопения шоколад купичките с фолио. Повторете намазването, ако е необходимо.
Оставете да засъхне и да се втвърди на стайна температура, след което охладете в хладилника за 10 минути или повече.
Когато шоколадът стегне добре, го извадете от хладилника и внимателно отлепете шоколада от фолиото. Така ще получите шоколадови купички.
Нарежете динята на 2, махнете семките и излишната течност. С уред за топчета извадете топчета диня. Сложете топчетата диня в купичките от шоколад.
Съхранявайте в хладилник до сервиране.
Топчетата диня в шоколадова чаша са готови.