Начин на приготвяне
Измийте патладжаните, нарежете ги на филии, поръсете със сол и оставете за около 30 минути, за да им изтече горчивината.
През това време си пригответе соса. Измийте и обелете доматите. Измийте и почистете чушките и лютите чушки от дръжките и семената. Обелете чесъна и измийте скилидките.
Смелете почистения зеленчук в блендер или месомелачка. Добавете към тях олиото, оцета, захарта и солта, разбъркайте.
Измийте отлежалия патладжан и го поставете в голяма тенджера. Залейте с готовата марината и поставете на умерен огън. След като заври сместа, намалете огъня и оставете да къкри за около 20 минути.
Готовата салата за зимата, поставете в сухи предварително измити буркани, затворете ги с капачки и варите за 15-20 минути, след завиране. Изведете горещите буркани и обърнете с капака отдолу, оставете така, докато се охладят.
Ароматно предястие, което разнообразява както празничните, така и ежедневните трапези!
Салатата от маринован патладжан за зимата е готова.