Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Буркани»Маринован патладжан без стерилизация

Маринован патладжан без стерилизация

Маринован патладжан без стерилизация
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Ако не сте правили туршия тази година, поне пригответе този маринован патладжан. Много ще ви хареса"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 стрък
  • люти чушки - 4 бр.
  • черен пипер - 5 бр. зърна
  • чесън - 3 скилидки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол - 1.5 с.л
  • захар - 100 г
  • оцет - 125 мл
  • олио - 125 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжана и моркова. Нарежете на малки парчета заедно с целината. Сложете ги в отделни купи.

Лютите чушки нарежете на колелца. Чесъна обелете и оставете цял.

В тенджера сложете на котлона оцета, олиото, захарта и солта да заври. Намалете котлона и пуснете патладжана.

Попарете за няколко минути и извадете с решетъчна лъжица.

Постъпете по същия начин и с останалите зеленчуци.

Сложете всички в една купа и налейте маринатата от тенджерата.

Сложете дафиновия лист и зърната черен пипер към маринования патладжан.

Затворете маринованите патладжан без стерилизация с капак и оставете в хладилника за един ден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: