Начин на приготвяне
Стоплете малко прясното мляко и в него разтворете маята и захарта. Покрийте купата и оставете за десет минути.
Пресейте брашното и направете кладенче. Сипете маята, солта, олиото и едно яйце. Замесете тесто с миксер, добавяйки малко по малко маслото. Може да добавите още брашно.
Оставете тестото в намазнен съд, покрийте с кърпа и оставете за половин час да втаса.
Изтеглете с ръце готовото тесто, прегънете навътре. Направете същото и с другия край и изчакайте още половин час.
Разделете тестото на 8-10 части, разточете ги в кръгла форма. Пригответе смес от настърган кашкавал, другото яйце и белтъка. Сипете от нея във всеки кръг.
Завийте на руло, усучете краищата и после завийте на охлювче.
Наредете вкусните кашкавалки в тава за печене с хартия. Оставете за кратко на увеличат обема си, после намажете със смес от жълтък, олио и вода. Поръсете с кашкавал.
Печете тестените закуски на 200 градуса до готовност.
Поднесете любимите кашкавалки за закуска!