Любимите кашкавалки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Любимите кашкавалки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
25/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Вече имате рецептата за любимите кашкавалки"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 300 г
  • брашно - 400 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • краве масло - 50 г + за намазване
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 15 г прясна
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 20 г
  • белтъци - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стоплете малко прясното мляко и в него разтворете маята и захарта. Покрийте купата и оставете за десет минути.

Пресейте брашното и направете кладенче. Сипете маята, солта, олиото и едно яйце. Замесете тесто с миксер, добавяйки малко по малко маслото. Може да добавите още брашно.

Оставете тестото в намазнен съд, покрийте с кърпа и оставете за половин час да втаса.

Изтеглете с ръце готовото тесто, прегънете навътре. Направете същото и с другия край и изчакайте още половин час.

Разделете тестото на 8-10 части, разточете ги в кръгла форма. Пригответе смес от настърган кашкавал, другото яйце и белтъка. Сипете от нея във всеки кръг.

Завийте на руло, усучете краищата и после завийте на охлювче.

Наредете вкусните кашкавалки в тава за печене с хартия. Оставете за кратко на увеличат обема си, после намажете със смес от жълтък, олио и вода. Поръсете с кашкавал.

Печете тестените закуски на 200 градуса до готовност.

Поднесете любимите кашкавалки за закуска!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: